Over onze avonturen

Lang geleden, in een tijd dat er nog geen televisies waren, waren er radio’s waar hele families ademloos naar spannende avonturen zaten te luisteren. Deze metalen kastjes werden radio's genoemd en deze avonturen hoorspelen.
 
Voor de kinderen en volwassenen was een hoorspel luisteren net zoals film kijken voor ons nu is. Je hoort de mensen met elkaar praten en je hoort de geluiden. Het was aan de luisteraar om hier in zijn hoofd een eigen film van te maken.
 
Jaren later, om precies te zijn in 2018, kwam Pepijn Jehee met idee om een eigen hoorspelreeks te maken: Luisteravonturen. Stoere avonturen, bekende sprookjes, oude legendes en nieuwe verhalen worden energiek vertelt met veel humor en soms spanning. Elke maand een nieuw avontuur van ca. 7 minuten en soms zelfs een verhaal met meerdere delen.
 
De Luisteravonturen zijn te vinden in de bekende podcast apps en via Spotify.

Hoorspelen

Hoorspelen zijn goed voor kinderen omdat ze de verbeelding stimuleren. Daarnaast wordt ook het kritisch luisteren versterkt en zijn de meeste verhalen erfgoed.
Image

Apple Podcasts (voor Apple):

Open Apple Podcasts (voorheen iTunes) en zoek op een podcast via het zoekveld geheel rechtsboven. In het resultatenoverzicht klik je op de podcast naar wens. Je bent nu op de podcastpagina van een programma. Klik hier op 'Abonneer mij'. De nieuwste afleveringen worden nu automatisch gedownload.

Image

Stitcher (voor Android):

Download de app in de Google Play Store. Als je voor het eerst inlogt, vraagt de app naar je interesses. Verder kun je op categoriën zoeken bij 'browse shows'. Bij 'international' staan ook de Nederlandse podcasts. Zoek op 'Luisteravonturen' om de avonturen te vinden. Voeg shows toe met het plusje bovenin om de nieuwste afleveringen gelijk te ontvangen.

Image

Spotify (Apple en Android):

Open de Spotify app en ga naar 'bibliotheek'. Onderaan het lijstje met dingen als 'afspeellijsten' en 'artiesten' staat 'podcasts'. Klik hier op en zoek een show uit. Spotify moet in de online modus staan om een show uit te zoeken.