Over luisteravonturen

Luisteravonturen wordt gemaakt door

  • Pepijn Jehee
  • Koen Both
  • Janneke Klomenhouwer
  • Leslie van Galen
  • Henk Hoen
  • Jago Hensema
  • Carmen Blij

Luisteravonturen is een Jehee Vertelt productie

Over de luisteravonturen

‘Willem staat met zijn neus tegen de etalage gedrukt. Zijn adem doet het raam beslaan. Binnen staat een lange rij dames met versierde hoeden. Op hun gemak kiezen ze de lekkerste gebakjes uit voor de middagthee. Slagroomsoezen, vruchtenvlaaitjes, chocolade eclairs, het één nog smakelijker dan het andere.’ 

Je hoeft het niet waar te nemen om het voor je te zien. Dat is de magie van verhalen. Door alleen te luisteren, kom je op plekken waar je niet eerder bent geweest. Je reist de wereld over zonder te verplaatsen. Jou meenemen op avontuur in je eigen fantasiewereld, dat is de reden wij luisteravonturen zijn begonnen. 

Al sinds de oertijd delen mensen verhalen. Over angstaanjagende monsters, oppermachtige Goden en gruwelijke veldslagen. Legendarische verhalen vormen de basis voor de beste avonturen. Zonder een enkel beeld, werden complete geschiedenissen geschetst. De luisteraar gaf het verhaal leven met je eigen fantasie. 

In de tijd van de radio werden er aan verhalen geluidselementen toegevoegd en het hoorspel ontstond. 

Meerdere acteurs vertelde live een verhaal, terwijl een geluidenmaker zorgde voor bijpassende geluiden. De verhalen waren zó boeiend dat mensen voor de hoorspelen thuisbleven. Het hoorspel War of the world, leek zo levensecht dat mensen dachten dat de ruimtewezens in het verhaal daadwerkelijk op aarde waren geland. 

Met de komst van de televisie, is de focus op beeld komen te liggen. En hoewel het een prachtig medium is, wordt er van onze eigen creativiteit weinig meer gevraagd. Dat is jammer, want juist onze fantasie wordt rijker naar mate het geprikkeld wordt. Daarom zijn wij Luisteravonturen begonnen: Stoere avonturen, bekende sprookjes, oude legendes en nieuwe verhalen worden energiek vertelt met veel humor, spannende geluiden en grappige personages. 

Wacht dus niet langer:  “Leg alles aan de kant, sluit je ogen & ga mee op avontuur.”