Gladiatoren Helm

Een helm is misschien wel de belangrijkste onderdeel van een gladiator. Het beschermt zijn hoofd en ziet er ook nog spectaculair uit. Maak je eigen gladiatoren helm en ga op avontuur.

Benodigdheden

◊ De bouwplaten van onze website
◊ Karton of stevig geel/grijs papier
◊ Lijm of een nietmachine
◊ Schaar
◊ Kleurpotloden / verf / stiften / diamantjes
◊ Rood papier voor de pluim

Uitleg

IMG_3459
Stap 1 - Print de bouwplaten
Print de bouwplaten uit op wit A4 uit. Je gaat deze bouwplaten gebruiken om over te trekken op karton of stevig papier. Wil je niet overtrekken, kun je ook de bouwplaten op gekleurd papier printen.
IMG_3502
Stap 2 - Knippen en versieren
Knip de bouwplaten uit en versier ze. Wij hebben glitter papier gebruikt, maar jij kunt helemaal los met kleurpotloden, verf, diamantjes etc.
IMG_3476
Stap 3 - De helm
Maak met de dunne stroken van ongeveer 2 cm breed een cirkel zodat het goed om jouw hoofd of het hoofd jouw kind past.
IMG_3480
Knip vervolgens nog een strook van ongeveer 2 cm breed uit en plak of niet deze in het midden. Maak een boog naar de andere kant en plak/niet ook deze kant vast.
IMG_3484
Herhaal dit nog eens, maar nu aan de kant die nog geen band heeft. Je krijgt dan een kruis als je van boven kijkt. Plak of niet de uiteindens aan de rand vast.
IMG_3488
Als je wilt, kun je dit blijven herhalen tot je een soort hoedje hebt. Zorg dan de eerste band altijd vrij blijft zodat je dit later nog kunt versieren.
IMG_3493
Stap 4 - Het vizier
Plak of niet het vizier op de voorkant van de helm. Zorg dat het midden van het vizier ook in het midden van de helm zit, want anders krijg je zo een sceve pluim.
IMG_3495
Stap 5- De pluim
Dan komen we nu bij de stap die er voor zorgt dat het echt een romeinse gladiatoren helm wordt: De pluim. Print de bouwplaat van de pluim uit op rood papier of trek het over op rood papier. Knip strookjes van 1 a 2 cm, maar niet helemaal door. Je hebt het midden nodig om het om de helm heen te vouwen.
IMG_3496
Plaats het rode papier over de middelste band van de helm. Plak of niet dit aan de helm vast.
IMG_3497
Breng de losse strookjes naar elkaar toe en plak/ niet ze aan elkaar. Doe dit met elke losse strookjes.
IMG_3507
Stap 6 - De puntjes op de i
Plak het dakje op de bovenkant van het vizier. Je helm is nu klaar en je kunt gaan spelen!